Az alaprecept Ágitól származik, de ő nem blogolja a nagyvilágba sajnos a receptjeit. Sebaj, amit kipróbálok, azt megosztom én. :D
Ági receptje:
- 1kg sertés és marha vegyesen darálva,
- 3 tojás,
- 3 kanál tejföl,
- fel pohár zabliszt,
- só, bors,
- másfél fej apróra vágott dinsztelt hagyma,
- angol zeller aprítva
- fokhagyma
Serpenyőben lassú tűzön kevés extra szűz olívaolajon kb. 10-10 percig kell sütni oldalanként.
Az én receptem picit más lett. Mert ugye ismét abból főztem, ami volt itthon hozzá és mert nem nagyon eszünk csirkén, pulykán kívül mást, max. kolbászban. :)
- 1 kg darált pulyka,
- 3 tojás,
- só, bors, majoranna, pirospaprika,
- sok fokhagyma,
- 3 reszelt répa,
- barna rizsliszt érzésre, hogy össze lehessen rakni a gombóckákat
Az összetevőket összekevertem, egy sütőpapírra olívaolajat spricceltem vékonyan, majd rátettem a golyókákat, a tetejüket is kicsit lespricceltem olívával és emlékeim szerint olyan 30-40 percre ment a sütőbe 180 fokon. Időről időre ránéztem, hogy milyen.
3 megjegyzés:
Gondolom igy is tokeletes lett.:)
A zoldsegek szerintem sokat dobnak a fasirton.
A husgomboc annyira halas kaja, mert sok fele szosszal lehet enni, tobbfele husbol, igy mindig valtozatos. Raadasul elore el lehet kesziteni a masszat (akar a gombocokat is), mert a hutoben elvan par napig. Tervezem, hogy a fagyasztoba is teszek vesztartaleknak gombocot, amit ha hirtelen kell, csak "pikk-pakk" kisutok.
Mi csak daralthushoz hasznalunk marhat ill. sertest, a tobbi husi nalunk is szarnyas.
Kedves Hella, remelem minden rendben van veletek! Vagy esetleg mashol folytatod a blogot es en lemaradtam valamirol?
Udv
Dori (~Crawley)
Kedves Dóri,
Köszönöm a kedves érdeklődést! :)
Vagyok, leszek, csak épp "költői" válságban szenvedek. Értsd, net és gépundorral küzdök. :D
Nemsokára lesz egy pár újabb bejegyzés.
Szép napot,
Hella
Megjegyzés küldése