2012. május 27., vasárnap

Fasírt

Fasírt, húsgombóc, nevezze mindenki, aminek akarja.

Az alaprecept Ágitól származik, de ő nem blogolja a nagyvilágba sajnos a receptjeit. Sebaj, amit kipróbálok, azt megosztom én. :D

Ági receptje:
  • ‎1kg sertés és marha vegyesen darálva, 
  • 3 tojás, 
  • 3 kanál tejföl, 
  • fel pohár zabliszt, 
  • só, bors, 
  • másfél fej apróra vágott dinsztelt hagyma, 
  • angol zeller aprítva
  • fokhagyma

Serpenyőben lassú tűzön kevés extra szűz olívaolajon kb. 10-10 percig kell sütni oldalanként.

Az én receptem picit más lett. Mert ugye ismét abból főztem, ami volt itthon hozzá és mert nem nagyon eszünk csirkén, pulykán kívül mást, max. kolbászban. :)

  • 1 kg darált pulyka,
  • 3 tojás,
  • só, bors, majoranna, pirospaprika,
  • sok fokhagyma,
  • 3 reszelt répa,
  • barna rizsliszt érzésre, hogy össze lehessen rakni a gombóckákat


Az összetevőket összekevertem, egy sütőpapírra olívaolajat spricceltem vékonyan, majd rátettem a golyókákat, a tetejüket is kicsit lespricceltem olívával és emlékeim szerint olyan 30-40 percre ment a sütőbe 180 fokon. Időről időre ránéztem, hogy milyen.

3 megjegyzés:

agica írta...

Gondolom igy is tokeletes lett.:)
A zoldsegek szerintem sokat dobnak a fasirton.
A husgomboc annyira halas kaja, mert sok fele szosszal lehet enni, tobbfele husbol, igy mindig valtozatos. Raadasul elore el lehet kesziteni a masszat (akar a gombocokat is), mert a hutoben elvan par napig. Tervezem, hogy a fagyasztoba is teszek vesztartaleknak gombocot, amit ha hirtelen kell, csak "pikk-pakk" kisutok.
Mi csak daralthushoz hasznalunk marhat ill. sertest, a tobbi husi nalunk is szarnyas.

Névtelen írta...

Kedves Hella, remelem minden rendben van veletek! Vagy esetleg mashol folytatod a blogot es en lemaradtam valamirol?
Udv
Dori (~Crawley)

Unknown írta...

Kedves Dóri,

Köszönöm a kedves érdeklődést! :)

Vagyok, leszek, csak épp "költői" válságban szenvedek. Értsd, net és gépundorral küzdök. :D

Nemsokára lesz egy pár újabb bejegyzés.

Szép napot,
Hella