Nos, az eredeti recept szerint nem tudtam megcsinálni, mert elfeledtem darált mandulát venni és már csak egy kicsi volt itthon. De az ember azzal főz, ami van...:)
Pont a napokban vettem szárított kókuszreszeléket. Mért, nem minden kókuszreszelék szárított? Nem, nem mindegyik minősül szárítottnak. De helyette használható a nem szárított is.
Mielőtt túl okosnak tűnnék, most olvastam el a különbséget itt (angolul van), mert gőzöm se volt róla, csak levettem a polcról a csomagot és megütötte a szemem, hogy valami "dessicated"-et is odavakerásztak. :)
Szóval össz-vissz 30 g őrölt mandulám volt itthon, így ennek kipótlására kókuszreszeléket használtam. Így nem dominánsan, de kellemesen kijött a kókuszos íz.
A recept pedig:
A tésztához:
- 70g darált dió
- 30g darált mandula
- 100g kókuszreszelék
- 1 csipet szódabikarbóna
- 2 tojás
- Méz, édesítő ízlés szerint
Töltelékhez:
- kb. 6 alma
- ízlés szerinti fahéj
- 3-6 ek darált dió/mandula - az alma mennyiségétől függően
- Méz, édesítő ízlés szerint
Elővettem egy nem túl nagy formát, mivel az egész mennyiség nem nagy, és belekentem, gyömöszöltem a tésztát. :D De előtte tettem bele sütőpapírt, hogy tuti ne kanállal kelljen kiszednem belőle a végén.
Az almát hájastól felkockáztam kicsire, ahogy Pocak Panna javasolta. Máskor reszelni szoktam, de így is szuper volt és kevesebb pacsmagolással járt. Pici vizet tettem egy edénybe (amit a végén le is öntöttem) és megfőztem az almát, hogy puha legyen. A víz leöntése után hozzákevertem a fahéjat, darált diót és az édesítőt, majd beleraktam a massza/tészta által kreált tálkába.
140 fokon 45 percet sütöttem. Az eredmény bizonyított. A szomszédok is imádták, no meg Anita se köpte ki. :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése