2012. január 1., vasárnap

Betegségek

Nyilván, ha mindenki itthon van, akkor nem lehetünk meg betegségek nélkül.

Még a szünet előtt Krisz összeszedett egy fertőzést, ami a szájának a belsejét és a torkát érintette. Érzékeny, fájdalmas volt evés közben, gyakran evés nélkül is. Ezt sikerült egy jó időre elhúznia.

Mikor ő már kifelé tartott, akkor kapta el Gréti, aki kicsit rosszabbul viselte, de összességében egész jól.

Mikor Gréti kimászott belőle, akkor Szofi következett. Szerencsére rajta gyorsan átment.

Szofi szemgyuszival kezdte a szünetet. Mind a két szeme szörnyen nézett ki. Még a szemei környéke is sötét volt, mint akinek behúztak. Nagyon makacs gyuszi volt, alig akart elmúlni.

Miután végigcsináltuk a szemcseppkúrát, pár napig jobb volt. De csak azért, hogy újra visszajöhessen. És egyszerűen nem tud megszabadulni tőle. Pár nap jobb, majd visszajön. De csak elmúlik, mire a suliba mennek.

Szofi hónapok óta köhög. Negró, lándzsás útifű, vitamin kombóval próbálkozunk, de ez is makacsul ragaszkodik hozzá. Szerencsére, nem köhög sűrűn, naponta csak 2-3-4 alkalommal kezd rá, de akkor zengő, hurutos köhögést hallat.

Gondolom, a szemgyuszija és köhögése összefügg. Valami bujkál benne (a kisördög mellett), mert ezt a két nyavalyát képtelen elereszteni. Pedig ha ezeket sikerülne kiűzni, akkor talán a kisördög is távozna belőle, ami hetek óta nem hagyja, hogy normálisan viselkedjen. :)

Nincsenek megjegyzések: