2013. június 28., péntek

Házik

Valamikor év közben bekattant, hogy mi lenne, ha összegyűjteném, hogy a lányok milyen házikat kapnak, hátha valakit érdekel. A feladatok nagy részét nem fordítottam le, csak az érdekesebbeket, amiktől szinte sikongathatnékom támadt mikor megláttam. Nem, nem a harmadikos házik között volt ilyen, hanem az elsős házik között.

Pl.: Miért zöld a fika? Vagy milyen színű lenne a zebra, ha elvesztené csíkjait?

Gréti részéről sokkal kevesebb házit fényképeztem le, mivel ő már a többedik házifüzetét fogyasztja, és ami betelik, azt bent kell tartaniuk. Ehhez túl későn kaptam észbe.

Minden tárgyhoz egy, azaz 1 db füzetük van. Nincs külön íráshoz, külön matekhoz, külön ehhez vagy ahhoz. Minden zanzásítva van.

Szofinak még mint a képeken is látszik, vonalas a füzete. De nem ám az elsősöknek való vonalas füzet! A nagyoknak valót használják rögtön. Hogy sok gyereknek fogalma sincs sokáig, hogy a betűrészek hogy aránylanak egymáshoz, az nem számít. :) Itt ugyan nem találtam megfelelő füzetet, de Magyarországról hoztunk egy stócot. Szofinak abba kell írnia a szöveges írást igénylő feladatokat. A matekot nem annyira érdekel, hogy csinálja meg négyzetrácsos füzet nélkül. De ha kell, azt is elő szoktam venni. Amikor kész van az írással, akkor kitépem az egyik füzetből a lapot és beletűzöm/ragasztom a másikba.

Grétiéknek teljesen sima füzetük van. Nála már nem kényszerítem a vonalas füzet használatát, mert ha akar, anélkül is tud szépen írni, de gyakran ááááááááááááááááááááá a munkája látványra. Ennek ellenére mindig dicsérő szavakat kap a suliban, mert a külalakkal senki se foglalkozik és a többiekéhez képest (akik nem is csinálnak házit pláne) az ő munkája szép és majdnem mindig áttekinthető. (Vagy nem ... :D )

Szóval lehet böngészni a házikat. Minden képhez odaírtam, hogy elsős vagy harmadikos házi, illetve néhánynál az érdekesebb feladatokat lefordítottam.

Jah, házit hetente egyszer kapnak. Minden csütörtökön. Következő keddre kell bevinniük. :)

3 megjegyzés:

sarolka írta...

Oh hat nalunk semmi ilyen nincs. Szonjanak idaig csak spelling volt (az minden heten) vagy esetleg szorzotabla gyakorlas. Ezenkivul semmi. De meg olyan curriculum-rol sem hallottam, amit nalatok kaptak. Igy kenytelen vagyok a gyerekre hagyatkozni hogy mit tanultak, amire a valeasz legtobbszor mar nem emleszem ra! Na igy probaj meg haladni a gyerekkel otthon. Szonjaeknak is vannak ilyen fuzeteik amikbe a suliban dolgoznak, de azt csak fogado oran mutattak meg nekunk, illetve ev vegen megkaptuk. Slussz.

Unknown írta...

Vannak iskolai füzeteik is, és külön házi füzet ebben a suliban.

Úgy látszik, ez is más és más :D

Egyébként nálunk is ezt szokták a lányok válaszolni arra a kérdésre, hogy "és ma mit tanultál, mi volt ma". Szerintem mossák az agyukat. :D

GlobalGrover írta...

ezek az elsos kerdesek nagyon durvak!!!