2013. január 24., csütörtök

Volt karácsony is :)

Lassan egy hónapja elmúlt.

Apósom meghalt október végén, így Krisz anyukája eljött és velünk töltötte a karácsonyt és a szilvesztert is. Majdnem három hétig volt itt. (Nem röhög! :D) Túléltük!!!! Voltak ugyan ütős pillanatok, de olyankor számoltunk párat magunkban és igyekeztünk tovább lépni.

Én akkor akadtam ki, amikor ajándékbontásnál megkérdezte a lányoktól, hogy mikor nyitják már ki az általa vásárolt ajándékot ... Ettől totál keresztbe állt a szemünk. Gréti igyekezett menteni a helyzetet, közölte, hogy ezt a Jézuska hozta. Azt hiszem megértette, hogy Szofinak még nagyon fontos a Mikulás és a Jézuska képe.

Gréti már erősen sejti, hogy a Mikulás és a Jézuska nem hoz semmit, csupán megtestesíti a szeretetet. Kérés nélkül titokban, saját kezűleg csinált nekünk karácsonyi lapokat és mikor kibontottuk, akkor azt mondta, hogy az ő kicsi Jézuskája hozta.

Egyébként azt hiszem, nagyon szeretne még bennük hinni, de egyre nehezebb meggyőzni őt, illetve magát a dologról. Egy kedves itteni baráti pár tudtán kívül segített ebben kicsit. Lehetett testre szabott levelet igényelni a gyerekek számára a Mikulástól. A Mikulás még a gyerekek barátainak a nevét is tudta és életkoruknak megfelelő levélkét írt nekik mindenféle érdekes "ténnyel". :) A levelet a posta szállította ki, így teljesen hihető volt.

A fát idén is december elején díszítettük egyébként, mint ahogy itt szokás. De nekem idén valahogy nem volt hozzá hangulatom. Akkor még nem. Így Gréti, Szofi és Krisz állították és díszítették fel. Mielőtt Krisz feltetette az égősort, leellenőrizte. Működött! Miért ne működött volna, tavaly vettük.

De ha nekem rossz hangulatom van, akkor szinte tuti, hogy vmi tönkremegy... :) Amikor kész lettek, kinyiffant. Égősor leszed, majd kukásít. Felrakott helyette 2 másikat. Azokat is ellenőrizte, működtek. De csak addig, amíg fel nem kerültek a fára. :D Ez maradt fent karácsony utánig.

Karácsony után fél áron vettünk egy csomó karácsonyi dekorcuccot. Persze 2 új égősort is. Krisz ott hezitált, hogy melyik legyen. Az egyik 200 db-os volt és x font, a másik 240 db-os és x+5 font kb. Fél órán át rágódott, hogy melyik legyen. Engem is megkérdezett, de a lényeget nem említette. A lényegre számomra csak otthon derült fény, amikor feltette az új égősort a fára. Nincs rajta NEM villogó üzemmód! Áááááááááááááááááááááá :D Még jó, hogy nem zenél!!! :)

24-én a szomszédaink jöttek át ebédre és délutánra is maradtak, majd 25-én ismét velük töltöttük a nap nagyobbik részét. Jajj milyen fincsiket és egészségeseket ettünk! :)

Ráadásul Gréti szülinapját és a szilveszter egy részét is velük ünnepeltük. Igaz, náluk csak a kora esti órákig voltunk, mert a magyar barátainkhoz is meg lettünk híva, ahol újabb magyar családokkal futottunk össze. :)

A karácsonyi képek itt bújtak el.

Azt hiszem, jövőre majd azt mondjuk majd a lányoknak, hogy az ajcsikat az Amazon hozta. Sokkal hihetőbb lesz, mint a Jézuska, hisz minden dobozon ez szerepel. :D

2 megjegyzés:

sarolka írta...

Pedig többször is hangosan röhögtem. LOL

Unknown írta...

Örülök, hogy ilyen együttérző vagy! :DDDD LOL