Aztán pár napja bekattant, hogy én nutellát csinálok neki.
Mikor kattan be? Amikor már napok óta félkész kaján élünk, mert éjjel-nappal dolgozok. :D
Ha már a félkész kajákért elmentünk a boltba, akkor megvettük a hozzávalókat is. Most este pihenésképp, agykikapcsolás gyanánt megcsináltam az én nutellámat. Többféle receptet olvastam, de végül a magam feje után mentem.
Mindenhol azt olvastam, hogy héjas változat kell hozzá, amit otthon meg kell pirítani, pirítás után héjat ledörzsölni és utána lehet darálni. Nos, én csak héjatlan, blanchírozott változatot tudtam venni. Egy pár pillanatra felmerült benne, hogy
- megkérdezem Alexandrát, hogy ilyenkor kell-e pirítani,
- majd dehogy kérdezem, megpirítom.
Szóval a mogyorót addig daráltam, míg kenhető lett. Mivel csak zöldségaprítóm van, azon csináltam. Ugyan kenhető állagú lett, de szemcsés maradt így. Engem nem zavar, a lányokat se zavarta, így ez nálunk nem gond.
Hozzávalók:
- 20 dkg törökmogyoró
- 10 dkg 85%-os étcsoki (tejmentes)
- 2 evőkanál méz
- 7 evőkanál mogyoró tej
- 5 evőkanál édesítőpor (Canderel)
- 10 dkg vaj (tejmentes)
Szerintem a mogyorótej helyett nyugodtan használhattam volna szójatejet vagy akár vizet is. Az ízéhez nem igazán járult hozzá, csak az állaga lett lágyabb tőle.
A szaga a méz miatt Krisznek és Grétinek nem jött be, ahogy melegen illatozott, mert ők nem szeretik a mézet. De ha nem figyeltek a szagára, akkor az íze már bejött nekik is. Szofit a méz illata se zavarta, mert ő mézevő. :)
Kép most nincs. Vissza a munkához.
2 megjegyzés:
Próbáld ke egyszer az én változatomat is, ízleni fog :)
A méz helyett meg tehetsz bele más ízesítőt, pl. juhar szirupot vagy ami tetszik.
Ha jól emlékszem Te kókuszzsírral csináltad, ugye? Azt nem tudom, hogy hol tudok venni. Néztem a neten, de nem láttam. Persze, lehet, hogy csak béna voltam. :D
Megjegyzés küldése