Mivel a csajok imádják a palacsintát, manapság rendszeresen csinálok.
Először csak a tojást hagytam ki a receptből, de szójatejet tettem bele. Tegnap úgy döntöttem, hogy teszek egy próbát, mi történik, ha tojás és tej nélkül állítom elő.
Jelentem, semmi sem történt. :) Ugyanolyan palacsintákat tudtam sütni, mintha lett volna benne tej és tojás is.
Csupán ezen 4 hozzávaló felhasználásával csináltam:
- víz
- liszt (sima és teljes kiőrlésű vegyesen)
- olaj
- só
Mennyiségeket senki se kérdezzen. :D Csak érzésre szoktam csinálni. Annyit tudok csak, hogy annyi evőkanál liszt kell, ahány palacsintát akarok csinálni. A többit érzésre rakom bele. A lényeg, hogy a végén egy olyan sűrűségű masszát kapjak, ami megfelel a tökéletes, vékony palacsinta elkészítéséhez.
2 megjegyzés:
Egyszer régen mikor se tejem se tojásom nem volt itthon, de palacsintát akartam enni mindenáron, akkor készítettem úgy, ahogy Te is írod. Semmi különbséget nem éreztem az ég világon.
Ha jól emlékszem egyszer még írtam Neked, hogy a kakaós csigát is vízzel készítem tej helyett. Szerintem nem gond ha tej helyett vizet használunk. Valahol olvastam, hogy a tojást meg úgy lehet helyettesíteni, hogy 1 ek keményítőt pici vízzel elkeverünk és máris kész a tojás(állag):)
Igen, írtad. :) A kakaós csigánál sem képez semmi különbséget.
Megjegyzés küldése