2011. november 11., péntek

Fogászat

Tegnap bedobtak egy szórólapot, hogy az egyik környékbeli NHS (TB) támogatott fogászat új pácienseket fogad, lehet náluk regisztrálni.

Ez itt nagy hír, mert ha nincs az illető regisztrálva, akkor sokkal tovább tarthat, amíg fogorvosi ellátásban részesül. Akkor is, ha magán fogászatra megy.

Először arra gondoltam, hogy magyar magán fogászatra viszem Grétit. Be is jelentkeztem vele, de amikor küldték a visszaigazolást a dátummal, feltüntették szerencsére a várható költségeket is. Csak az, hogy belenézzenek a szájába, az 35 fontba került volna. Ha húzni is kell, az újabb 80 font. Plusz be kellett volna 2 gyerekkel jutnom Londonba, ami mind idő, mind pénz szempontjából jelentős tétel.

Szóval megörültem, hogy fogadnak új pácienseket egy TB által támogatott fogászaton is, ami nincs túl messze. Így a gyerekek ellátása teljesen ingyenes, nekünk pedig kvázi jelképes összegeket kell fizetni a magánfogászatokhoz képest. A legmagasabb összeg 200 font körül van, de azért már koronát csinálnak.

És ami fontos, hogy van hova menni, ha gond van.

Aki felvette a regisztrációnkat, igen érdekes dologra hívta fel a figyelmem. Ha 2x nem jelenek meg egy előre egyeztetett időponton úgy, hogy nem jelzem időben előre, hogy nem tudok menni, akkor megszüntetik a regisztrációm. Jó tudni!

Mára már kaptam is időpontot Grétinek. (A magán fogászaton 2 héttel későbbi időpontot tudtak csak adni.) Kicsit előbb hoztam el őt a suliból, hogy odaérjünk a fogászatra időben. (Ahonnan napközben emlékeztető SMS-t küldtek, hogy mikorra kell mennünk.)

Gréti hősiesen befeküdt a székbe. Igaz, már nem először volt fogászaton, mert rendszeresen eljárunk szűrésre, így legalább nem félt.

A fogdoki megnézte a fogait, megdicsérte, hogy milyen szépek és megkérte, hogy szokjon le az ujjszopásról. :) Minket pedig megnyugtatott, hogy szerinte nem kell kihúzni azt a fogat, ami nem akar kipottyanni és mögötte nől az új fog. Szerinte egy fél éven belül az új fog győz és kinyomja a régi fogat. Legyen így!

1 megjegyzés:

sarolka írta...

Na ezt jó tudni. :-) Mármint, hogy nem húzták ki neki. Szerintem Szonjának hiába esett ki az alsó egyik, a mögötte jövő csontfog picit szélesebb és nem hinném hogy beférne a tejfog helyére. Tehát vagy kiesik a másik első is, vagy ferde lesz. :-( Azért lehet én is elviszem, nálunk is van itt a közelben ahova mehetnénk, de állítólag a suliban is szokott szűrés lenni.