2013. július 19., péntek

Egy "bogaras" hét

Gyengébb idegzetűek csak eddig olvassák! :D

Pár hete Krisz nem tudta lecsukni a kinti kukánk tetejét. És persze beköszöntött a kánikula, ami immáron három hete tombol. Ezzel együtt a legyek is megjelentek, amik amúgy szerencsére nincsenek. Nyilván komálták a le nem csukott kukát. Szülőszobának tekintették...

Egyik reggel vittem ki a szemetet, majd majdnem sikongva ugrottam hátra. A kukát belülről elborították a kukacok.

Meg kellett várni, hogy elvigyék a szemetet, de addig is bepróbálkoztam légyölő sprével. Hát, elég szívós kis lények ... Miután kiürítették a kukát, odatoltam egy csatornalefolyóhoz és bepróbálkoztam némi domestos locsolással. Mondtam már, hogy szívósak? Ezután forróvizet locsoltam a kukába. Lötyögtettem, billegtettem, majd cirka másfél óra küzdelem után egész csili vili kukánk lett.

A héten a csajok Bournemouth-ban a tengerparton voltak iskolakirándulni. Nem az osztály ment, hanem az egész suli. És valóbban csak a tenger partjára mentek, mert a víz közelébe se mehettek. (Kánikulában fantasztikus lehetett! :D )

Mikor hazaértek, Szofi nagyon nyűgös volt és viszketett a feje. Nosza, gyorsan mossuk meg. Ezt a tanévet (eddig) megúsztuk tetű nélkül, de biztos, mi tuti ziher, Nitti Gritty fésűzzük is meg. Szerencsére csak 1 kifejlett példányt találtam, meg néhány kis fekete pötyikét. Ezzel meg is nyugodtam.

Gréti a hét folyamán kétszer említette, hogy vmi bogár volt a hajában, de mindig légy méretű cuccra tett utalást. Így nem foglalkoztam vele, hisz nem viszketett neki.

Ma reggel viszketett elöl a fejbőröm. Belenéztem a tükörbe és ott ült egy tetű a homlokon szélén, a hajamat legyezőnek használva. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ilyen nincs!! De mégis van! Szerintem több mint 30 éve nem voltam tetves! :D

Ok, ha Szofiban tényleg csak 1 volt, akkor hogy lettem az. Játszuk újra. Szofit előbb felkeltettem és mondtam, h mossuk meg a haját és fésüljük át. Az eredmény szerencsére most is csak pár darab volt.

Ekkorra Gréti is ott sertepertélt. Javasoltam, hogy mossuk meg ismét neki is, de most neki is kifésülöm. És ekkor jött az, amit még sose láttam! Remélem nem is fogok ismét!!!

Hajmosás után mondtam, hogy maradjon a zuhanyfülkében, majd ott fésülöm át. Végighúztam 1x a spec fésűt. Éééééééééééééééééééééééés .... Élből 10 db dög maradt a fésűn. Aztán lenéztünk a zuhanytálcára, ahonnan másik 10 nézett vissza. És ez csak a kezdet volt. Másfél órán át fésültem és minden egyes húzás után tele volt a fésű vegyesfelvágottal: nagyon-közepesek-kicsi fekete pötyik.

A zuhanytálca és a csap között forogtam, mint egy ringispíl minden egyes húzás után, mert le kellett kefével mosnom a fésűt. Kértem, hogy hajtsa le a fejét, hogy úgy is tudjam fésülni, mikor felül már úgy tűnt, hogy rendben van. És a csatát újra kezdtük ... alul .... Ekkor írtam emilt a suliba, hogy a lányok ma nem mennek, mert ez egy tetves nap.

Azóta mind a hármunknak újra megmostam délután is a haját és persze fésülgettem is szorgosan. Holnap reggel jön a 3. forduló. Remélem, lassan azért elfogynak a dögök!

Hogy miért nem spec folyadékot használok? Mert ezek is szívósak, és nekik az már csak az ebéd fogalmával vetekszik. :D



2 megjegyzés:

Fodor Marcsi írta...

Jaaaaaaaj, már viszketek, ahogyan olvasom!!!!! De ismerem az érzést, két éve nekünk is sikerült kikapni egy ilyet. Azóta rendszeresen csekkolom őket és amint megvakarják a fejük én már rájuk is ugrom a Nitty Gritty fésűvel. (Sehová nem utazunk nélküle... :-) Jó, kicsit paranoid vagyok, elismerem. :-)

Unknown írta...

:D

Én is ezt szoktam, de Gréti egyáltalán nem nyúlt a feje közelébe se. Semmi jele nem volt. Ez volt a legnagyobb baj. Egy időben minden héten átfésültem nekik azzal a fésűvel, úgy látszik vissza kell térni rá.

Eddig 4x csináltam meg kedd reggel óta mind a kettőnek. Még mindig találtam 3-4 kicsit mind a kettőnél. Legyen már vége!