2013. január 2., szerda

Gréti 8 éves lett és új évbe léptünk

Gréti is egy évvel idősebb lett. Azért megnyugtató, hogy nem csak én öregszek. :D

A szülinapja kicsit zsúfoltra sikeredett, de ez szinte mindig így van. Aki bulizós ünnepnapon születik, így jár.

Eleinte szeretett volna egy DS játékkonzolt. De szerencsére megértette, hogy a netbookja, a tabletje és az XBox Kinect mellé ez több mint fölösleges lenne, hisz ezeket is max szünidőben vagy hétvégén használhatják. Igaz, Krisz nagyon örült volna, ha még egy kütyü kerül a családba, de szerencsére Gréti meggyőződéssel állította a nagy napon, hogy biza neki nem kell (épp most) egy újabb kütyü. Helyette könyveket kért.

Így kettesben elmentünk a városba és egy könyvesboltban kedvére válogathatott. (Egyenlőre elég hatásosan tudok rá hatni szerencsére, remélem, ez később is így marad. :) )

Mivel nagyon tetszett neki Szofi epres tortája, ezért ő is epres tortát szeretett volna. Neki többszörösen epres tortát csináltam, mert a krém is epres volt belül. Amikor meglátta, még a szeme is keresztbe állt szinte az ámulattól. :D



A torta majdnem paleo lett. Mivel használtam mascarponet és tejfölt, ezért kicsit kilengett, de a többi rész stimmelt: cukor, liszt és adalékanyag mentes tortucska keveredett ki belőle.

Szülinapozás után átmentünk a szomszédokhoz, akik vacsival vártak. Természetesen odafigyelve az igényeimre, paleo vacsit szolgáltak fel. :) És persze ők sem feledkeztek meg Gréti szülinapjáról.

Szülinapi képek itt lelhetők.

Vacsi után megnéztük a Brave című filmet. Aranyos, aranyos, de nem említeném, ha nem lett volna utózöngéje. A lány makacssága miatt az anyuka medvévé változik. A kislány sokáig nem érti, hogy az anyukája, mint anya csak jót szeretne neki és mint királynő, az egész népnek. Ebben próbál egyensúlyt teremteni.

A medve, mikor a személyisége is változik, időnként bedühödik és igen félelmetesen néz ki, de végül sose bántja a lányt. Gréti párhuzamot talált... :D Mikor hazafelé ballagtunk (cirka 10 métert) megjegyezte: "Anya, én mindig mindenképpen szeretlek." Erre rámorogtam, mint egy medve, hogy még úgy is szeret-e. Erre megölelt és közölte, hogy medveként is. :) (Remélem, erre 10 év múlva is emlékezni fog. :D)

Itthon csak pisiszünetet tartottunk, majd elmentünk egy ismerős magyar családhoz, ahol már másik 2 család is ott volt. Velük töltöttük az utolsó órákat az anyósommal együtt.

3 megjegyzés:

Annamari írta...

Nagyon boldog szülinapot!!!!!

Unknown írta...

Köszöni! :)

Szitya írta...

Isten éltesse - utólag is...